duminică, 28 decembrie 2014

Conferința Inter-regională Leadership și Reprezentativitate

În perioada 19-21 decembrie, a avut loc, la București, Conferința Inter-regională Leadership și Reprezentativitate, organizată de Consiliul Regional al Elevilor (CRE) Sud-Muntenia și Consiliul Municipal al Elevilor București(CMEB).
La conferință au participat reprezentanții Consiliilor Județene ale Elevilor din regiunea Sud-Muntenia, Consiliului Municipal al Elevilor București, cât și seniori ai regiunii Sud-Muntenia și Sud-Est, Andrei Denis, respectiv Codrin Bostan.
Conferința a avut ca scop consolidarea relațiilor dintre participanți, cât și întocmirea strategiei de dezvoltare și a planului de acțiune CRE Sud-Muntenia, CMEB.
Vineri, 19 decembrie, a avut loc deschiderea evenimentului la Colegiul Național "Tudor Vianu", deschidere urmată de sesiunea de intercunoaștere. La deschiderea evenimentului au luat parte reprezentanți ai Fundației Leaders și ai Unuinii Naționale a Stundenților din România.



Sâmbătă au avut loc sesiuni despre leadership și reprezentativitate, cât și atelierele de lucru care s-au împarțit în:
  1. Organizare internă
  2. Organizare externă 
  3. Nevoile elevilor
  4. Parteneri 





 Evenimentul s-a încheiat cu oferirea diplomelor și împărtășirea impresiilor și părerilor acumulate pe parcurs.








În noul mandat, CRE Sud-Muntenia pune bazele unei comunicări eficiente

 Ce implică o comunicare eficientă?

          De la această întrebare am pornit împreună cu vicepreședintele și secretarul Consiliului Regional al Elevilor Sud-Muntenia, Eusebiu Tudoroiu, respectiv Ruxandra Ristoiu și am ajuns la conceptul clasic, foarte bine cunoscut, acela că o comunicare eficientă este realizabilă atunci când este completă. De aici a apărut o idee pe care noi am privit-o cu entuziasm și am dorit să o implementăm cât mai rapid. Drept pentru care astăzi, 17.12.2014, m-am deplasat în județul Prahova, pentru a susține trei prezentări despre Consiliul Elevilor, ce înseamnă această structură în viziunea mea. De asemenea, am participat la o serie de acțiuni cu ocazia cărora am aflat care sunt nevoile identificate la nivelul CȘE-urilor din Ploiești.
         
           În prima parte a zilei, Biroul Executiv al Consiliului Regional al Elevilor (BEx CRE SM) a susținut în fața elevilor din Colegiul Național „Jean Monnet” Municipiul Ploiești o prezentare despre Consiliul Elevilor, despre leadership și o dezbatere pe problemele și nevoile elevilor. În urma acesteia, am aflat că elevii își doresc dotarea modernă a școlilor, actualizarea metodelor de predare, introducerea orelor de practică, schimbarea metodelor de notare, creșterea alocațiilor și diversificarea profilelor. BEx CRE SM vrea să ajungă în fiecare județ din regiune pentru a analiza, a compara și a găsi soluții pentru aceste probleme și nevoi.

           De asemenea, tot în cadrul acestei zile, BEx CRE SM, a participat la o prezentare susținută de către asociația R.O.I., la Inspectoratul Școlar Județean Prahova.

           Ziua s-a încheiat cu emisiunea „Time Alert” de la PloieștiTV, unde am vorbit despre Consiliul Elevilor în viziunea mea, despre motivele care m-au determinat să continui în structura reprezentativă a elevilor, despre proiectele viitoare și despre strategia de dezvoltare a Consiliului Regional al Elevilor Sud-Muntenia.
Ziua de 17.12.2014 reprezintă un prim demers realizat în cunoașterea regiunii, în cunoașterea elevilor și ajungerea la baza, la sursa problemelor lor, pentru a le putea soluționa.

Cântam, dăruim și ne înveselim




 Cântam, dăruim și ne înveselim


           Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, CJE Giurgiu împreună cu Colegiul Național "Ion Maiorescu", Liceul Tehnologic "Ion Barbu" și Școlile Generale nr. 4, nr.8 și nr. 1 au adus zâmbete persoanelor defavorizate prin proiectul "Cântam, dăruim și ne înveselim” . 
           În dimineața zilei de luni, 15.12.2014, reprezentanții Colegiului Național "Ion Maiorescu" împreună cu o parte din membrii Consiliului Județean al Elevilor au cumpărat alimente și au adus hăinuțe și jucării pentru copiii care învață la Școala Specială. Acolo am fost colindați de elevii școlii speciale, elevii școlii generale nr. 4 și nr.8, și de asemenea  i-am colindat și noi împreună cu elevii Liceului Tehnologic "Ion Barbu". 

           Copiii au fost foarte încântați când au văzut cadourile aduse de ” Moș Crăciun”  și au mulțumit plini de încantare.
           Marți, 16.12.2014, CJE Giurgiu a fost cu elevii școlilor generale nr. 1 și nr.4 și cu elevi ai liceului Tehnologic "Ion Barbu" la centrul de zi “ Luceafărul “  unde a fost spectator al serbãrii lor de Crăciun, iar apoi BEx-ul CJE GR s-a revanșat cântând câteva colinde.
 Miercuri, 17.12.2014, în ultima zi a proiectului, CJE GR a fost în aceeași formație la Biblioteca Județeană Giurgiu, unde au fost împărțite cadouri pentru persoanele defavorizate.
           Acest proiect nu ar fi fost posibil fără ajutorul doamnei Tîru Sorina, coordonatorul acestui proiect, care a debutat în 2011 cu elevii Liceului Tehnologic "Ion Barbu", iar apoi s-a extins prin numeroase parteneriate în tot județul.
           Ne bucurăm că am putut ajuta și că prin acțiunile noastre am adus măcar un zâmbet pe față celor prezenți. 

marți, 23 decembrie 2014

Ana-Maria Istrate, noul președinte al Consiliului Regional al Elevilor Sud-Muntenia 

Consiliul Regional al Elevilor Sud-Muntenia are un nou reprezentant, Ana-Maria Istrate din Giurgiu.

 

Adunarea Generală Extraordinară a Consiliului Național al Elevilor s-a desfășurat în perioada 12-14 Decembrie, la Botoșani, la Hotel Rapsodia. În urma acestei întâlniri s-au prezentat rapoartele de activitate din mandatul precedent și s-a ales noua componență a Birourilor Executive ale Consiliilor Regionale ale Elevilor.

Candidații au fost în număr de doi pe postul de președinte, unul pe vicepreședinte și doi pe secretar. Aceștia și-au prezentat strategia de dezvoltare a Consiliului Regional al Elevilor și planul de acțiune, apoi prin vot democratic, reprezentații Consiliilor Județene ale Elevilor din regiunea Sud-Muntenia au ales componența Biroului Executiv, după cum urmează

Ana-Maria Istrate- Președinte- Consiliul Județean al Elevilor Giurgiu

Eusebiu Mihail Tudoroiu- Vicepreședinte- Consiliul Județean al Elevilor Prahova

Ruxandra Ristoiu- Secretar- Consiliul Județean al Elevilor Prahova



Cei opt președinți aleși de către fiecare regiune în parte, care ocupă funcția de vicepreședinți ai Consiliului Național al Elevilor sunt: Ilinca Dănilă (CRE Nord-Est, CJE Botoșani), Miruna Ganea (CRE Vest, CJE Hunedoara), Horia Onița (CRE Nord-Vest, CJE Bihor), Vlad Ștefan (CRE Centru, CJE Brașov), Alexandru Drăghici (CRE Sud-Est, CJE Buzău), Ana-Maria Istrate (CRE Sud-Muntenia, CJE Giurgiu), Cătălin-Andrei Turtică (CRE București-Ilfov, CME București) și Adelina Mănoiu (CRE Sud-Vest Oltenia, CJE Gorj). La următoarea Adunare Generală, dintre cei opt noi membri ai Biroului Executiv al CNE va fi ales noul președinte al Consiliului Elevilor, iar dintre actualii președinți CJE cei doi secretari.

 

luni, 1 decembrie 2014

                                           De 1 Decembrie, Zâmbeşte!


                                Cu ocazia zilei de 1 Decembrie, Consiliul Judeţean al Elevilor Giurgiu în parteneriat cu Asociaţia Tinerilor pentru România a adus un strop de bucurie pe feţele cetăţenilor giurgiuveni prin intermediul proiectului "De 1 Decembrie, Zâmbește!".
                                 Cristian Tănase, președintele Asociației Tinerilor pentru România, a declarat: "Scopul proiectului este de a reda tuturor concetățenilor încrederea, mândria și bucuria de a fi români și de a le reaminti despre importanța Unirii, importanța Zilei Naționale a României si sacrificiile făcute de compatrioți, în decursul istoriei, pentru a ne ține uniți și puternici."
                                  Astfel, tinerii membrii ai Consiliului Județean al Elevilor Giurgiu împreună cu voluntarii au realizat o serie de fotografii interesante, care au avut un impact puternic asupra persoanelor care au avut curajul să participe la proiect.
                                  Toate fotografiile vor fi disponibile pe Facebook-ul Asociației Tinerilor pentru România.







                                   În continuare, Consiliul Județean al Elevilor a organizat impreună cu Consiliile Școlare din municipiu, o horă, pe muzica tradițională românească. Hora a fost primită și apreciată de cetațenii care nu au ezitat să se alăture dansului.

                                     La sfârșitul activitaților, câțiva cetățeni au dorit să ne transmită frumoase mesaje de bine:

                                    Consiliul Județean al Elevilor mulțumește participanților pentru efortul depus.
                            
                               La mulți ani, România! La mulți ani, români!

marți, 11 noiembrie 2014

Alegeri Consiliul Județean al Elevilor (CJE) Giurgiu

     Consiliul Județean al Elevilor (CJE) Giurgiu a organizat pe data de 11 noiembrie 2014 Adunarea Generală pentru alegerea Biroului Executiv din mandatul 2014-2015. În cadrul ședinței au participat aproximativ 50 de elevi, reprezentanții elevilor giurgiuveni, împreună cu 13 profesori consilieri educativi din 13 unități de învățământ liceal din județul Giurgiu.

    Adunarea Generală a debutat prin deschiderea oficială în care au luat cuvântul:
- domnul profesor Gigi Oprișan, Inspector Școlar General
- părintele Georgian Bogdan Tudor, reprezentat a Episcopiei Giurgiului
- doamna profesor Ildiko Andraș, Inspector școlar de specialitate pentru educație permanentă
- doamna profesor Sorina Țîru, profesor coordonator al Consiliului Județean al Elevilor Giurgiu
- Denis Andrei, președinte al Consiliului Județean al Elevilor Giurgiu în mandatul 2012-2014

   Raportul de activitate al Biroului Executiv al Consiliului Județean al Elevilor (CJE) Giurgiu din mandatul 2013-2014 a fost prezentat de Denis Andrei.

    Adunarea Generală a continuat cu discursurile candidaților pentru funcțiile de director de departament după care a urmat sesiunea de întrebări. Candidații pentru funcțiile de secretar, vicepreședinte și respectiv președinte și-au susținut candidaturile în continuarea evenimentului.

    În urma procesului electoral care s-a desfășurat fără niciun fel de incidente, a fost votat noul Birou Executiv al Consiliului Județean al Elevilor (CJE) Giurgiu după cum urmează:
- Ana-Maria Istrate - președinte - 10 voturi pentru, 1 împotrivă, 2 anulate
- Alina Meilă - vicepreședinte - 12 voturi pentru, 1 împotrivă, 0 anulate
- Ionuț Cazacu - secretar - 12 voturi pentru, 0 împotrivă, 2 anulate
- Cristina Nicolae - cultură, educație și programe școlare - 8 voturi pentru, 2 împotrivă, 3 anulate
- Adina Chiru - comunicare și relații publice - 12 voturi pentru, 1 împotrivă, 0 anulate
- Adriana Tîrnăcop - sport și programe de tineret - 10 voturi pentru, 2 împotrivă, 1 anulate
- Ștefania Berbec - formare și educație nonformală - 9 voturi pentru, 2 împotrivă, 2 anulate
- avocatul elevului - 4 votrui nule --> Maria Colomeischi - 7 voturi
                                                  --> Ramona Bugeac     - 2 voturi
    
    Sperăm ca în noul mandat Consiliul Județean al Elevilor (CJE) Giurgiu să aibă un raport de activitate cel puțin la fel de încărcat precum cel din mandatul 2013-2014 iar județul Giurgiu să fie auzit și mai bine la nivel național. 

luni, 9 iunie 2014

Adunarea Generală a Consiliului Regional al Elevilor (CRE) Sud-Muntenia

    Consiliului Județean al Elevilor (CJE) Ialomița a organizat în perioada 6-8 iunie 2014 Adunarea Generală a Consiliului Regional al Elevilor (CRE) Sud-Muntenia cu tema „Metode non-formale în educație”, în municipiul Slobozia.
    În cadrul conferinței s-a discutat și analizat activitatea fiecărui Consiliul Județean al Elevilor (CJE) din regiunea Sud-Muntenia; au fost evidențiate detaliile administrative ale Adunării Generale ale Consiliului Regional al Elevilor (CRE) Sud-Muntenia care se va desfășura în perioada 13-15 iunie 2014 în municipiul Giurgiu; s-a stabilit ca următoarea conferință regională, care va avea loc în toamnă, să fie organizată de Consiliul Județean al Elevilor (CJE) Ialomița dacă nu există alte CJE-uri care își doresc acest lucru.
    Adunarea Generală a Consiliului Regional al Elevilor (CRE) Sud-Muntenia s-a desfășurat concomitent cu Concursul Național „Micul Antreprenor”.
    Consiliul Regional al Elevilor (CRE) Sud-Muntenia felicită Consiliul Județean al Elevilor (CJE) Ialomița pentru buna organizare a Concursului Național “Micul Antreprenor” și a Adunării Generale a Consiliului Regional al Elevilor (CRE) Sud-Muntenia.


Concursul Național ”Micul Antreprenor”

    Consiliul Județean al Elevilor (CJE) Ialomița a organizat în perioada 6-8 iunie 2014 Concursul Național ”Micul Antreprenor” în municipiul Slobozia din județul Ialomița.
    În cadrul proiectului au participat două echipe din județul Giurgiu: ”Music for everyone” (echipa CJE Giurgiu, care a fost formată din: Denis ANDREI, Cătălin LUNGU, Ana ISTRATE, Iulia RADU și Dănuț DRAGHIA) și VianuTOUR (echipa Liceului Teoretic Tudor Vianu, care a fost formată din: Irina TÎMCU, Ana-Maria COCOȘ, Diana Rădoi, Cristiana NICOLAE și Mihai GAVRILĂ). Ambele echipe care au participat au primit premiul MENȚIUNE.
    ”Felicit Consiliul Județean al Elevilor (CJE) Ialomița care a dat dovadă de o mobilizare exemplară și a organizat un frumos concurs național. Vă mulțumi că ne-ați dat șansa să participăm la un asemenea concurs. Îmi doresc să o felicit în special pe Claudia IOVĂNESCU, președinte CJE Ialomița, care e reușit să își organizeze echipa foarte bine.” - Denis ANDREI, președinte CJE Giurgiu.

Concursul Național ”Parteneriat în Educație - Prezent și Perspective”

    Consiliul Județean al Elevilor (CJE) Giurgiu a fost reprezentat de Denis ANDREI (președinte) în cadrul Concursului Național de Proiecte pentru Consiliile Elevilor ”Parteneriat în Educație - Prezent și Perspective”.
     La cea de-a XVI-a ediție a concursului, cea din perioada 2-5 iunie 2014, CJE Giurgiu a prezentat proiectul ”European Parliament for Teen”. Juriul a apreciat proiectul CJE Giurgiu care a obținut premiul al II-lea.
    Felicităm Consiliul Județean al Elevilor (CJE) Tulcea care a dat dovada de o organizare exemplară.

Conferința Inter-regională CRE Sud-Est ”CNE mai aproape de tine!”

     Consiliul Regional al Elevilor (CRE) Sud-Est a găzduit în perioada 30 mai - 1 iunie 2014, în municipiul Focşani, județul Vrancea, Conferința Inter-regională CRE S-E, cu tema "CNE mai aproape de tine". Întâlnirea, care a unit peste 30 de elevi participanţi, reprezentanţi din fiecare judeţ al regiunii Sud-Est, membri ai Biroului Executiv CNE şi ai Consiliilor Elevilor din ţară, ai Biroului de Presă şi seniori CNE.
    Consiliul Județean al Elevilor (CJE) Giurgiu a fost reprezentat de Denis ANDREI (președinte) și Cătălin LUNGU (vicepreședinte). 

    ”Mă bucur că am avut șansa de a participa în cadrul unei conferințe inter-regionale, acest lucru m-a ajutat să organizez mai bine Adunarea Generală a Consiliului Regional al Elevilor (CRE) Sud-Muntenia care se va desfășura la Giurgiu în perioada 13-15 iunie 2014. Îl felicit pe Codrin BOSTAN, președintele CRE Sud-Est, și Biroul Executiv al CJE Vrancea pentru organizare și mobilizare.” - Denis ANDREI, președinte CJE Giurgiu.