miercuri, 9 aprilie 2014

Cafenea Publică

Consiliul Județean al Elevilor Giurgiu a organizat astăzi, 09 aprilie 2014, în cadrul săptămânii  ’’Școala Altfel : Să știi mai multe să fii mai bun!” Cafeneaua Publica din cadrul proiectului CiNE contează pe tine” care este implementat prin programul de finanțare Tineret în Acțiune, Acțiunea 5.1 de către Asociația Elevilor Mehedințeni.




            Cafeneaua Publică a început cu doua exerciții de cunoaștere care au fost coordonate de Andrei Denis, președintele CJE Giurgiu. În desfășurarea primului exercițiu, participanții au fost nevoiți să își spună numele urmat de un adjectiv care îi descrie iar următorul trebuia să facă  același lucru dar să și repete numele celor precedenți și adjectivele alese de ei. Cel de-al doilea joc a constat în desenarea unuia dintre participanți ales la întâmplare.


 După ce participanții s-au cunoscut, a urmat o rundă de ”Așteptări, Temeri și Contribuții”.


               A urmat o pauză de cafea după care lucrările Cafenelei Publice au început.
             Participanții au fost împărțiți în 5 grupe, fiecare atelier a avut un facilitator. Pe fiecare atelier s-a lucrat câte 10 minute după care grupele au schimbat atelierele, acest lucru s-a repetat până când toți participanții au trecut pe la fiecare atelier.

              Rezultatul muncii din fiecare atelier a fost prezentat în plen de câte 2 reprezentanți ai atelierelor spre finele evenimentului.






               Pentru a crește nivelul de energie al participanților, organizatorii au făcut un energiser numit ”Ha He Hi”.

                În sesiunea de follow-up toți participanții s-au declarat încântați de proiect afirmând că a fost util, că s-au simțit bine și că și-au făcut prieteni noi. 
                La final, participanții au primit o diplomă de participare și portretul realizat de unul dintre noii săi prieteni.


                La eveniment au participat ca invitați speciali:
- prof. Ildiko Andraș (Inspector Educație Permanentă în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu)
- prof. Cristina Ciurumeală (Director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Giurgiu)
- prof. Mihaela Leocă (Psihopedagog) 

                Cafeneaua Publică organizată de Consiliul Județean al Elevilor Giurgiu a fost susținută de Școala Gimnazială Nr.10 Giurgiu; Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu; Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Giurgiu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu