marți, 13 mai 2014

Concursul Național "Micul Antreprenor" și Adunarea Generală a CRE Sud-Muntenia

     Consiliul Județean al Elevilor (CJE) Giurgiu recomandă concursul național "Micul Antreprenor"!


Ai o idee de afacere? Crezi  că poate avea  impact?
Dacă da, atunci răspunsul este concursul național „Micul Antreprenor”, organizat de Consiliul Județean al Elevilor Ialomița! Aflat la cea de-a III-a ediție, primele două activități ale proiectului, conferința „Antreprenoriatul tinerei generații” și Târgul Antreprenorial ( concursul propriu-zis), se vor desfăşura la Slobozia, în perioada 6-8 iunie. Acestea se vor finaliza cu premii consistente în bani, precum și parteneriate cu societăți comerciale, pentru a asigura implementarea ideilor de afaceri câștigătoare.
Astfel, proiectul are ca scop îmbunătățirea mediului antreprenorial prin educarea elevilor cu privire la ce presupune punerea în aplicare a unei idei antreprenoriale. Mai mult decât atât, oferă o rampă de lansare pentru piețe economice mult mai largi, informațiile și atitudinile antreprenoriale dobândite în cadrul conferinței reprezentând o bază pentru viitoarele inițiative.
   Ce urmărim noi?
  1. Punerea în valoare a creativității elevilor antreprenori într-un mod practic!
  2. Expunerea și prezentarea ideilor antreprenoriale într-un cadru adecvat!
    Totodată, dorim promovarea unor idei de afaceri originale, de calitate, cu impact asupra „cumpărătorilor”, o bună organizare, spirit de echipă, integritate și sustenabilitatea prezentării în fața juriului.
    Echipele participante își vor expune  gama de produse sau servicii în locurile special amenajate din Piața Revoluției (Slobozia), folosindu-se de orice mijloc de promovare a lor. Echipele trebuie să fie formate din 5 elevi, coordonați obligatoriu de un cadru didactic al unității de învățământ din care provin/ profesorul coordonator al Consiliului Județean al Elevilor.
    În perioada 6-8 iunie, echipele participante vor fi cazate în Slobozia, cheltuielile de cazare şi masă fiind suportate de către organizatori, cu sprijinul financiar din partea Consiliului Județean Ialomița și a sponsorilor, iar cele de transport de către Inspectoratul Şcolar din judeţul de provenienţă.
    Participanții la proiect vor completa formularul nominal de înscriere până la data de 16 mai, urmând ca în data de 19 mai  să fie făcută publică lista echipelor admise. Printre categoriile şi domeniile târgului antreprenorial se numară cel industrial, agricol, construcţii, turism, comercial, IT, cultural, tehnic, finanţe şi, nu în ultimul rând marketing.
    Menţionăm că nu va fi acceptată expunerea produselor alimentare sau comercializarea produselor de orice natură.
    Aplicațiile se depun la adresahttp://wedu.ro/pg/aplicatii_micul_antreprenor_2014/lista

Adunarea Generală a Consiliului Regional al Elevilor (CRE) Sud-Muntenia


    În aceeași perioadă, 6-8 iunie 2014, și în același loc, municipiul Slobozia din județul Ialomița, Consiliul Județean al Elevilor (CJE) Ialomița organizează Adunarea Generală a Consiliului Regional al Elevilor (CRE) Sud-Muntenia cu tema "Metode non-formale în educație". Din partea fiecărui Consiliu Județean al Elevilor (CJE) ce face parte din regiunea Sud-Muntenia vor participa 5 membri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu