luni, 23 decembrie 2013

Sărbători fericite!

    Sărbători fericite! Să aveți parte de multă căldură în suflet și în casă, bucurie în inimă, multă sănătate și putere de munca.

sâmbătă, 21 decembrie 2013

Andrei Denis, noul președinte al Consiliului Regional al Elevilor Sud-Muntenia

          Pentru prima dată, Consiliului Regional al Elevilor (CRE) Sud-Muntenia are ca președinte un giurgiuvean, ANDREI Denis.
   
Conferința Regională a Consiliului Regional al Elevilor (CRE) Sud-Muntenia s-a desfășurat în data de 20.12.2013 în București, la Casa de Cultură a Studenților. În urma întâlnirii reprezentanților din acestă regiune, s-au prezentat rapoartele de activitate din mandatul precedent și s-a ales noua componență a Biroului Executiv al CRE Sud-Muntenia.

 Procesul electoral s-a desfășurat conform metodologiei de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiilor din cadrul Consiliului Elevilor, aprobată în Adunarea Generală a Consiliului Naţional al Elevilor, în sesiunea de vot electronic din perioada            04-05.08.2013, conform Hotărârii nr. 110/06.08.2013. Astfel, candidații, în număr de doi pentru funcția de președinte și doi pentru funcția de vicepreședinte și-au prezentat strategia de dezvoltare a Consiliului Regional al Elevilor, precum și planul de acțiune, apoi, prin vot democratic, reprezentanții Consiliilor Județene din regiunea Sud-Muntenia au ales componenta Biroului Executiv după cum urmează:
·         Președinte: Denis ANDREI (președinte CJE Giurgiu)
·         Vicepreședinte: Ana Maria VOICILĂ (vicepreședinte CJE Prahova)
·         Secretar: Bianca Maria VLAD (președinte CJE Dâmbovița)
(de la stânga la dreapta: Sînziana Voicu, Ana Voicilă, Bianca Vlad, Andrei Denis)
Președinții Consiliilor Regionale ale Elevilor sunt membri în Biroul Executiv al Consiliului Național al Elevilor, cu funcția de vicepreședinte.

Denis ANDREI, noul președinte al Consiliului Regional al Elevilor, declară: „Am așteptat mult timp Adunarea Generală a Consiliului Regional al Elevilor din regiunea Sud-Muntenia, am așteptat de mult timp să îmi revăd colegii de anul trecut dar și oamenii noi din structură, dar cel mai mult am așteptat să îmi susțin discursul de candidatură pentru funcția de președinte. În cele 5 minute pe care le-am avut la dispoziție pentru a îmi convinge colegii să mă voteze, am reușit să îmi expun doar câteva dintre ideile pe care doream să le transmit reprezentanților elevilor munteni, dar vom avea suficient timp să discutăm și să ne dezvoltăm. După procesul electoral care m-a desemnat vicepreședinte al Consiliului Național al Elevilor, am realizat că elevii din regiunea Sud-Muntenia mi-au încredințat încrederea lor, iar eu nu am voie să îi dezamăgesc. În acest mandat îmi doresc să îi determin pe președinții Consiliilor Județene ale Elevilor din regiunea Sud-Muntenia să fie mai uniți și mai activi, sunt sigur că vom lucra foarte bine împreună. Vreau să îi felicit pe membrii Consiliului Elevilor din mandatul 2012-2013 și să le urez mult noroc colegilor din mandatul 2013-2014.”

La conferință au participat profesorii coordonatori din fiecare județ ce apartine regiunii, seniori ai Consiliului Național al Elevilor - Jeanina AXINTE, Bogdan Andrei PETRE și Claudiu PETRE, precum și  reprezentanți ai ministerului Educației Naționale – Albert CRAIU și Romeo MOȘOIU. Ședința a fost prezidată de Vicepreședintele Consiliului Național al Elevilor, Sânziana Maria VOICU.

Sânziana VOICU, președintele din mandatul 2012-2013 al Consiliului Regional al Elevilor, declară: „Consiliul Național al Elevilor reprezintă o experiență inedită, o școală de leadership așa cum un om valoros al CNE spunea astăzi în cadrul discuțiilor libere, înseamnă dezvoltarea abilităților de comunicare, oratorie, lucru în echipă.  În CNE am avut ocazia de a cunoaște oameni de la care am preluat numeroase lecții de viață, experiențe despre care îmi place să cred că odată împrumutându-le, au ajutat la dezvoltarea organizației și a oamenilor cu care am lucrat. Fie că e vorba de formatori, de profesori coordonatori, de colegii din școala, județ sau din celelalte județe, fiecare dintre ei a avut un impact puternic asupra mea și un rol extrem de important în evoluția mea ca leader, teamworker și voluntar. Acum sunt mândră să spun că CNE-ul înseamnă reprezentativitate, responsabilitate, evoluție, procese în derulare, descoperire de sine, îmbogățire a cunoștințelor și nu în ultimul rând, identitate!”




miercuri, 18 decembrie 2013

Take what you need --> Consiliul Școlar al Elevilor din Colegiul Național Ion Maiorescu

    Astăzi elevii din Colegiul Național Ion Maiorescu au avut șansa sa ia o bucată de hârtie care să le aducă fericire, libertate, distracție, frumusețe, încredere sau noroc.
    Ana Istrate, vicepreședintele Consiliului Școlar al Elevilor din Colegiul Național Ion Maiorescu și inițiatorul acestui proiect ne-a spus:
„Fericire, dragoste, noroc, încredere.. de toate avem nevoie și de multe ducem lipsă. Uneori nu avem curajul de a încerca, uneori ceea ce ne trebuie este un impuls, un semn ca este momentul să acționam și să luptăm pentru ceea ce vrem. O simpla hârtie poate sa te stimuleze să lupți, să speri, să crezi că e posibil. Prin acest proiect am vrut sa le reamintesc tuturor ca cel mai important e sa crezi în vise, în posibilitatea de a le împlini.”

    Proiectul s-a bucurat de un succes de care nu ne așteptam, majoritatea bilețelelor fiind luate încă din prima zi iar o parte din ele au fost postate pe rețelele de socializare.

Andrei Denis 
Președinte CJE Giurgiu

De Crăciun fii mai bun! --> Consiliul Școlar al Elevilor Liceul Teoretic "Tudor Vianu"

    
     Bradul împodobit de membrii Consiliului Școlar al Elevilor din Liceul Teoretic "Tudor Vianu" a ajuns astăzi la o familie din satul Hodivoaia, comuna Putineiu. Pe lângă brad, familia a primit și câteva pungi cu alimente pentru Crăciun dar și dulciuri pentru copii.

    Cătălin Lungu, președintele Consiliului Școlar al Elevilor din Liceul Teoretic "Tudor Vianu" și inițiatorul acestui proiect ne-a spus: 
"Am ales această familie din satul Hodivoia, comuna 

Putineiu pentru că sunt neajutorați și nu au niciun venit,o bunica în vârsta de 77 ani și o tânără 

mămică cu doi copii minunați dar sărmani cu vârste cuprinse intre 1-6ani, crescuți fără tată. Țin 

sa le  mulțumesc din tot sufletul colegilor mei din Biroul Executiv al Consiliului Școlar al Elevilor

din Liceul Teoretic Tudor Vianu pentru implicare deplina și dăruire. Cu acest lucru am

demonstrat ca suntem capabili sa ducem un proiect pana la bun sfârșit și am arătat ca putem

sa fim "ajutoarele lui Mos Crăciun și ca putem sa facem și pe alți copii fericiți și sa simtă 

spiritul Crăciunului."

Andrei Denis
Președinte CJE Giurgiu

duminică, 15 decembrie 2013

Bradul dorințelor --> Consiliul Școlar al Elevilor Liceul Teoretic "Tudor Vianu"

    Membrii Consiliului Școlar al Elevilor din Liceul Teoretic ”Tudor Vianu” au împodobit un brad de Crăciun cu cartonașe pe care elevii liceului pot sa-și scrie dorințele.
    Consiliul Județean al Elevilor Giurgiu încurajează astfel de inițiative și felicită CȘE LTTV.
Sperăm ca toate dorințele elevilor să se îndeplinească!

Andrei Denis
Președinte CJE Giurgiu

Ședință CJE Giurgiu

    Pe data de 7 Decembrie a avut loc prima ședință a Consiliului Județean al Elevilor Giurgiu după Adunarea Generala din data de 13 Noiembrie când ne-am ales noua conducere.
    Ședința a început printr-o scurtă descriere a științei de a conduce, a leadership-ulului oferită de Andrei Denis și Teodor Sanda.
    Adrian Chiran a fost demis prin vot deschis din funcția de Director al Departamentului Sport și Tineret și vicepreședinte al Consiliului Școlar al Elevilor din Liceul Teoretic ”Tudor Vianu” deoarece nu a respectat declarația de neaparteneță politică, afișând pe pagina personală de facebook stema Clubului Elevilor Liberali. 
    Mihai Gavilă a fost ales prin vot deschis pentru funcția vacantă din Biroul Executiv al Consiliului Județean al Elevilor Giurgiu, Director al Departamentului Sport și Tineret.
    În cadrul ședinței s-au stabilit două proiecte pentru luna Ianuarie: ”Bucurie pe zăpadă” (Membrii Consiliului Județean al Elevilor Giurgiu se vor întâlni într-un parc din orașul Giurgiu și îi vor plimba cu sania pe copiii de la o casa de tip familial.); ”Cel mai mare om de zăpadă” (Fiecare Consiliul Școlar al Elevilor din județul Giurgiu își formează o echipa care va construi un om de zăpada, cel mai mare și mai frumos va fi premiat”)

Andrei Denis
Președinte CJE Giurgiu

duminică, 1 decembrie 2013

LA MULȚI ANI, ROMÂNIA ! LA MULȚI ANI, ROMÂNI !

    Orice activitate pe care o desfășurăm ar trebui începută cu Imnul Național al României, cu atât mai mult astăzi de Ziua Națională a României.
    Am văzut pe facebook zeci de mesaje despre România, ma bucur enorm că tânăra generație încă vede viitorul acestei țări și că este mândră că aparține acestui popor minunat.

    Ce sărbătorim astăzi?
    La data de 1 Decembrie 1918 Adunarea Naţională de la Alba-Iulia, formată din 1.228 de delegaţi, susţinuţi de peste 100.000 de oameni din tot Banatul şi Transilvania, adunaţi la eveniment, au adoptat o Rezoluţie care a stabilit unirea tuturor românilor din Transilvania şi Banat cu România astfel formându-se România Mare. 
    Cum ar fi dacă și astăzi, teritoriul României ar fi la fel de mare ca în 1918? Poate ne-am dezvolta mai mult sau poate nu, nu putem ști.

    Dacă România nu ar fi existat, unde ar fi fost astăzi lumea?
    Sperăm că proiectul nostru ”Mândru că sunt român!” are rezultate și că după toate prezentările făcute săptămâna trecuta nu mai este niciun român care să nu fie mândru de patra sa.

Andrei Denis
Președinte CJE Giurgiu

sâmbătă, 30 noiembrie 2013

De ce să aleg România?

    Pe Pământ există 224 de țari, cu toate acestea, 20,121,641 de oameni au ales să trăiască în România. De ce să alegi să trăiești în România când mai ai încă 223 de opțiuni?

1. Aleg România pentru că aici sunt oamenii
pe care îi iubesc.
2. Aleg România pentru Giurgiu.
3. Aleg România pentru că aici m-am născut și cred că nimic nu este întâmplător. Dacă mi-ar fi fost mai bine în altă țara, m-aș fi născut acolo cu siguranță.
4. Aleg România pentru obiceiurile și
tradițiile care se mai țin.
5. Aleg România pentru locurile superbe pe
care nu le poți găsi nicăieri în altă țară.
6. Aleg România pentru oamenii care aleg să
vadă și să simtă mai mult.
7. Aleg România pentru oamenii care
continuă să urce.
8. Aleg România pentru celebrare femeii de 8
martie.
9. Aleg România pentru oamenii care aleg să
facă mai mult decât “trebuie”.
10. Aleg România pentru oamenii care aleg
să se deschidă.

Tu de ce alegi să trăiești în România?

Andrei Denis
Președinte CJE Giurgiu

vineri, 29 noiembrie 2013

Câte locuri trebuiesc vizitate în România?

    Prin ce se diferențiază România cel mai multe de celelalte țari? Poate prin frumusețile naturale pe care le deține sau poate prin inteligența poporului ei.

    Astăzi vă prezentăm locurile frumoase și inedite din țara noastră. Cei de la  http://www.turistderomania.ro spun ca sunt 1000 de locuri de vizitat în România, tind să-i cred deoarece din toate țările pa care le-am vizitat până acum tot România rămâne cea mai frumoasă. Încercăm sa prezentam și noi 10 locuri din România în care trebuie neapărat să ajungeți.

1. Focurile vii
În România există un loc unde pământul arde la propriu datorita emanațiilor de gaze existente în acea zona și frecării acestora cu solul.
2. Platoul Salin Meldic
Reprezintă o zonă unică în Europa datorită formațiunilor saline de suprafață întâlnite aici. Se afla la doar 60 de kilometri de orașul Buzău. În mod deosebit, lacurile din acestă zonă au apa dulce chiar dacă sunt formate pe un platou salin. Este cunoscut faptul că Regina Maria a vrut sa construiască Castelul Peleș pe platoul Meldic.
3. Statuia lui Decebal pe Dunăre, la Cazane.

4. Lacul Bodi, Mogoșa. În apropiere de Baia Mare.
5.Parcul Natural Comana, la 30 kilometri de București și 

tot atât de Giurgiu, considerat a doua Delta a Romaniei. 

Paradisul de lângă noi.


6. Faleza Olimp Costinești.

7. Peștera Ponicova, cea mai mare peștera din defileul 

Dunării.
8.De treci din Gorj în Mehedinţi, pe Baia de Aramă, ajungi la 

podul lui Dumnezeu, un pod natural din stâncă, unic în 

lume prin faptul că este circulat.

9.Caii sălbatici din pădurea Letea. Puține țari se mai pot 

mândri cu asa ceva.

10. Lacul Vulturilor (denumit și Lacul Fără Fund) este un

 lac periglaciar aflat în Munții Siriului, la o altitudine de 1.420

 metri, în apropierea localității Gura Siriului din comuna Siriu,

 județul Buzău, România. Adâncimea sa maximă este de 2,5 

metri.

   Scriind acest articol, am descoperit locuri frumoase din țara noastră pe care nu le-am vizitat încă. Mi-am făcut o listă lungă cu locurile în care trebuie sa merg cât mai repede. Mi-am demonstrat mie, însămi, că, da, țara noastră e cea mai frumoasă...

De ce români sunt tentați să viziteze alte țari dacă pe a lor nu au văzut-o încă?
Andrei Denis
Președinte CJE Giurgiu

joi, 28 noiembrie 2013

De ce iubesc România?

        Oare de ce iubim România? Sunt atât de mulți oameni care-mi spun în fiecare zi că nu mai au motive să o iubească dar eu le spun mereu că motivele sunt nenumărate ...
1. Pentru munții ei.
2. Pentru poezia limbii ei.
3. Pentru strămoșii ei daci.
4. Pentru Dumnezeu.
5. Pentru inteligența simplă și frumoasă a
oamenilor de la țară.
6. Pentru doine și balade.
7. Pentru credința și cultura ce i-au ținut în
viață pe oameni în clipele grele.
8. Pentru răsăritul pe care l-am privit
sprijinit cu barba în coada furcii.
9. Pentru patriotismul prietenei mele.
10. Pentru zâmbetul copiilor ce privesc la
soare!

    Aici am înțeles cât de important este ca vocea elevilor să
ajungă până la nivelul Ministerului Educației Naționale și
tot aici am cunoscut elevi cu un potențial extraordinar. 
    Dacă ne dorim într-adevăr „o țară ca afară”, noi,
generația tânără, trebuie să luam atitudine și să o
transformăm.
    Iubim sarmalele, iubim mămăliga dar cel mai mult iubim
sarmalele cu mămăligă. Bucătăria românească este 
senzațională, poate cea mai bună din lume. Unde în
lume mai poți mânca ciorbă de burtă, babic sau borș de pește?

      Poate România chiar e cu susul în jos dar refuz să cred
că așa va rămâne! 
Andrei Denis
Președinte  CJE Giurgiu

miercuri, 27 noiembrie 2013

Știați că?


Emil Racoviță înființează la Cluj primul Institut Speologic din lume.

 Henri Coandă - inventator al motorului cu reacție și descoperitor al efectului care îi poartă numele.
 Dumitru Prunariu a devenit primul și singurul român care a zburat vreodată în spatiul cosmic.






Aurel Vlaicu- a construit primul avion din lume făcut în întregime din metal.

Petrache Poenaru, inventatorul „condeiului portăreţ fără sfârşit, alimentându-se el însuşi cu cerneală”(stiloul).

 Gheorghe Cârtan cunoscut și sub numele de Badea Cârtan a fost un tăran român care a luptat pentru independența românilor din Transilvania, distribuind cărți românești, aduse clandestin din România, la sate. A călătorit pe jos până la Roma pentru a vedea cu ochii săi Columna lui Traian și alte mărturii despre originea latină a poporului român.
 România a fost cel mai mare producător de petrol până la cel de al II-lea Război Mondial, de altfel fiind şi prima ţară din lume care a rafinat petrolul la Râfov 1857-Ploieşti , Braşov-1849.
 Gazul metan extras din domurile gazeifere din Podișul Transilvaniei este cel mai pur din lume, având o puritate de 99,99%.
 Cel mai vechi centru siderurgic din România este cel din Reșița, care datează din 1784.
Ștefan Popa Popas este considerat cel mai bun caricaturist al lumii. A câștigat Marele premiu UNESCO 1979-1983


Andrei Denis
Președinte CJE Giurgiu