miercuri, 18 februarie 2015

Inițiativă pentru comunitatea mea!



          Astăzi, 18.02.2015, la Colegiul Național ”Ion Maiorescu” și Liceul Teoretic ”Tudor Vianu” s-a desfășurat prima parte a training-ului din cadrul proiectului ”Inițiativă pentru comunitatea mea!”, un proiect propus de Institutul pentru Democrație Participativă Euro QVORUM, în parteneriat cu Consiliul Județean al Elevilor Giurgiu. 

          Mai mulți tineri, atât actuali elevi ai celor două licee, cât și absovenți ai acestora, care și-au depus aplicațiile, au fost selectați pentru a lua parte la eveniment. Modulul primei zile a training-ului - ”Management de proiect” – a vizat inițierea participanților în teoria lumii afacerilor, familiarizarea lor cu noțiunile de bază ale antreprenoriatului și cu metodele esențiale în dezvoltarea unei afaceri de succes. 
          În prima etapă, tinerii s-au prezentat și au făcut cunoștință, urmând un mic ‘’Quiz’’, astfel încât la sfârșitul evenimentului să poată observa diferențele dintre cunoștințele inițiale și cele finale. Activitatea s-a concretizat în exerciții practice menite să testeze abilitățile organizatorice ale participanților, disponibilitatea la risc, capacitatea de adaptare în situații limită, exploatarea rațională a resurselor, distribuirea eficientă a responsabilităților, cât și analiza ideilor și a materializării lor.        
           Astfel, ei au fost împărțiți pe grupe și au avut de construit câte un pod ”Golden Gate” respectând anumite indicații privind dimensiunile podului și utilizând exclusiv 3 materiale (coli A4, bandă adezivă, sfoară) achiziționate în limita unui buget de 100 lei. Rezultatul final avea ca scop rezistența podului pentru a susține un obiect. 

           La nivel teoretic, participanții au identificat etapele de realizare a unui proiect, avantajele și dezavantajele rolului de antreprenor și de angajat, reliefându-se diferențele dintre cele două poziții, iar la final și-au valorificat cunoștințele acumulate în realizarea unui plan de proiect inovator pentru orașul Giurgiu, având, din nou, în vedere un număr de cerințe: motivul alegerii proiectului, noutățile aduse pe piață, identificarea grupului țintă, a potențialilor competitori și estimarea timpului în care se va obține profitul. Toate cele 5 planuri de proiect au fost incluse în ”Incubatorul de afaceri” și prezentate în fața întregului grup.
             

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu